نصب آسان

توضیح

در استفاده از بسته نصب آسان برای راه‌اندازی وب‌سایت، نیازی به نصب سیستم وردپرس نبوده و تمامی موارد مورد نیاز از قبیل سیستم وردپرس، قالب، افزونه‌های مورد نیاز، تنظیمات، محتواهای دمو و ... همگی به صورت یکجا و طی چند کلیک، نصب و راه‌اندازی شده و وب‌سایت شما آماده استفاده خواهد بود. استفاده از این روش برای وب‌سایت‌های تازه تاسیس و یا وب‌سایت‌هایی که قصد شروع مجدد دارند مناسب است. چرا که در صورتی که محتوایی از قبل روی سایت موجود باشد پاک خواهد شد.

نکته

جهت عملکرد صحیح قالب باید نسخه PHP هاست 7.4 ، 8.1 یا 8.2 بوده و ماژول ioncube بر روی سرور شما فعال باشد. نسخه PHP توصیه شده 8.2 است.

مراحل نصب


1- ابتدا دو فایل موجود در پوشه Easy Install (فایل installer.php و فایل zip) را باید روی هاست خود آپلود کنید. در صورت تمایل برای راه‌اندازی در مسیر اصلی سایت، این دو فایل را در مسیر ریشه سایت (معمولا public_html یا htdocs) آپلود کنید و در صورت تمایل برای راه‌اندازی در زیرشاخه یا زیردامنه، این دو فایل را در پوشه مربوطه آپلود کنید. سپس آدرس فایل installer.php را در مرورگر وارد کرده و مراحل نصب را پیش ببرید.

نکته:

آدرس فایل installer.php در صورتی که فایل‌ها را در مسیر ریشه سایت ارسال کرده باشید به صورت example.com/installer.php خواهد بود که به جای example.com باید آدرس سایت خود را قرار دهید. در صورتی که وب‌سایت شما از SSL پشتیبانی می‌کند آدرس را به صورت https://... وارد کنید.


2- قبل از شروع نصب قالب باید یک دیتابیس بر روی هاست خود ایجاد کنید. نحوه ایجاد دیتابیس در سیستم‌های مختلف مدیریت هاست (cPanel، Direct Admin و …) متفاوت است که در صورت عدم آشنایی می‌توانید راهنمای ایجاد دیتابیس در سیستم مدیریت هاست خود را در اینترنت جستجو کرده و یا از سرویس دهنده هاست خود راهنمایی بگیرید.

در مرحله اول باید اطلاعات دیتابیس را وارد کنید. گزینه Action را روی Empty Database تنظیم کرده و اطلاعات دیتابیس را در فیلد های مربوطه وارد کنید و سپس دکمه Validate را کلیک کنید.

پس از اعتبار سنجی اطلاعات وارد شده و در صورتی که اطلاعات به طور صحیح وارد شده باشد، عبارت Pass در جلوی موارد لیست شده نمایش داده خواهد شد. تیک گزینه مشخص شده با شماره 1 در تصویر زیر را انتخاب کرده و دکمه Next را کلیک کنید.

نکته 1

در صورتی که پس از اعتبارسنجی ، در مقابل هرکدام از موارد لیست شده خطایی وجود داشته باشد می‌توانید با باز کردن آن قسمت شرح خطا را مشاهده کنید.

نکته 2

در صورتی که در مقابل هر کدام از موارد لیست شده عبارت Notice نوشته شده باشد ، در اکثر موارد می‌توان از آن چشم پوشی کرده و مراحل نصب را بدون مشکل ادامه داد.

نکته 3

در صورت تمایل برای ایجاد حساب کاربری در حین نصب، باید با انتخاب گزینه Advanced در گوشه بالا سمت راست، وارد حالت پیشرفته نصب شوید. در این حالت دو مرحله به مراحل نصب اضافه خواهد شد که در مرحله سوم و در قسمت Admin Account می‌توانید حساب کاربری خود را ایجاد کنید. توجه داشته باشید که سایر گزینه‌های این مراحل را نباید تغییر دهید.

در این مرحله باید منتظر بمانید تا فرایند اکسترکت فایل زیپ و نصب قالب انجام شود. پس از اتمام نصب، تیک مشخص شده با شماره 1 در تصویر زیر را انتخاب کرده و دکمه Admin Login را کلیک کنید.

سپس می‌توانید توسط کاربر پیش‌فرض زیر وارد پنل مدیریت وردپرس شوید:

نام کاربری: admin1 رمز عبور: Admin1PassworD

نکته

در صورتی که پس از کلیک بر روی گزینه Admin Login با پیغام تایید ایمیل مدیریت مواجه شدید گزینه «بعداً یادآوری کن» را انتخاب کنید تا عملیات پاکسازی فایل‌های بسته نصبی به درستی انجام بپذیرد. ایمیل مدیریت سایت را می‌توانید بعداً از طریق قسمت تنظیمات تغییر دهید.

مشکلات متداول در این مرحله

در صورتی که اکسترکت فایل ها به طور خودکار به درستی انجام نشود باید آن را به صورت دستی انجام دهید. وارد فایل منیجر هاست شده و در صورتی که فایل هایی به صورت ناقص اکسترکت شده اند آن‌ها را حذف کرده و فقط فایل زیپ و installer.php را باقی بگذارید. سپس فایل زیپ بسته نصبی را به صورت دستی اکسترکت کنید. پس از اکسترکت ، فایل زیپ را حذف نکنید. دوباره وارد مراحل نصب شده و در گوشه بالا سمت راست گزینه Advanced را انتخاب کنید. پس از انتخاب این گزینه قسمت Options به گزینه‌های موجود در مرحله اول اضافه خواهد شد. قسمت Options را باز کرده و گزینه Extraction Mode را روی Manual Archive Extraction قرار دهید.

سپس قسمت Options را بسته، اطلاعات دیتابیس را وارد کرده و مراحل نصب را ادامه دهید. توجه داشته باشید که به علت انتخاب حالت پیشرفته، دو مرحله به مراحل نصب اضافه خواهد شد که گزینه‌های این مراحل را نباید تغییر دهید.

در برخی از سرویس های هاست، نسخه PHP در فایل htaccess اعمال می‌شود که این فایل در حین نصب جایگزین شده و تنظیم نسخه PHP به نسخه پیش‌فرض هاست برمیگردد که احتمال دارد نسخه ای پایین تر باشد. در این حالت ، پس از اتمام نصب وارد کنترل پنل هاست شده و دوباره نسخه PHP 7.4 را برای سرویس خود اعمال کنید.

1- همانطور که در مرحله قبل اشاره شد ، کاربر admin1 به صورت پیش‌فرض در بسته نصبی قرار داده شده است تا پس از انجام نصب بتوانید وارد پنل وردپرس شوید. اما برای افزایش امنیت سایتتان الزامی است که پس از ورود به پنل وردپرس ، یک کاربر جدید به عنوان مدیر کل برای خودتان ایجاد کرده و سپس با این کاربر وارد سیستم شده و کاربر admin1 را حذف کنید.

توجه داشته باشید که در هنگام حذف کاربر admin1 ، مطالب این کاربر را به کاربر جدید اختصاص داده و از انتخاب گزینه «پاک کردن همه محتوا» خودداری کنید. سپس می‌توانید مطالب نمایشی را از قسمت‌های مربوطه حذف کنید.


2- در صورت مشاهده پیغام Migration Almost Complete در بالای پیشخوان وردپرس که در صورت عدم پاکسازی فایل‌های بسته نصبی نمایش داده می‌شود، باید با انتخاب گزینه Take me there now و سپس انتخاب گزینه Remove Installation Files Now اقدام به پاکسازی فایل‌های بسته نصبی نمایید.


3- پس از اتمام نصب و ورود به پنل وردپرس می‌توانید افزونه «Duplicator» را غیرفعال و حذف کنید.